Top WinkelAndy's favouritesIlse's favouritesBreugel schotelEindejaars buffetGastronomisch gourmetGourmet klassiek en gastronomischLepelhapjesLepelhapjesTomaat garnaal coeur de boeufVis schotelZalm schotel

BBQ



Op goede weg:

- Gebruik een mix van houtskool en kokosbriketten om te bakken; houtskool op de bodemlaag, briketten erbovenop .
- Gebruik kwalitatieve houtskool en kokosbriketten, deze gaan veel langer mee !
- BBQ op gas kan uiteraard ook, maar vind ik minder geschikt voor de smaak en het plezier van bbq’en.
- Een aanmaakkoker vergemakkelijkt de klus om je briketten te laten gloeien. (deze kan je bij ons huren!)
- Verdeel de briketten over de houtskool pas wanneer de kokosbriketten een asgrijze kleur hebben (+/- 30min),
  wacht dan nog 10 minuutjes tot ook de houtskool vuur heeft gevat, schep dan eens voorzichtig om.
- verlaat nooit je bbqtoestel als er voedsel op ligt te bakken.
- Hou, voor het geval dat.., een emmer water in de buurt
- wees steeds voorzichtig met kindjes in de buurt.
- HAVE FUN !


Voor bij het aperitief:

Mediterraanse knabbelmix : gemengde olijven, zongedroogde tomaten, sweety drops, chips ’n dips 3.00 € p.p.
Knabbelgroentjes (bloemkoolroosjes, honingtomaatjes, wortel- en komkommerstaafjes, cocktailsaus) 1.20 € p.p.
Spiesje tomaat/mozzarella/basilicum 1.10 € p.p.
Lepelhapje rundcarpaccio 2.00 € p.p.
Grissinistokjes met assortiment van gedroogde hammen 2.25 € p.p.
Assortiment van Spaanse en Italiaanse vleeswaren 4.50 € p.p.
Aperitiefhapjes op de BBQ:
Dadel met gerookt spek 0.70 € /st.
Perzik met gerookt spek 0.70 €/st.
Gekonfijte abrikoos met gerookt spek 0.75 €/st.
Merguezworstje 1.00 €/st.
Scampi op ‘n stokje 1.50 €/st.
Kippenvleugeltjes 0.75 €/st.
Grillworst op ’n stokje 0.70 €/st.
Hamburger op ’n stokje 1.00 €/st.
Ribbeke in honingmarinade 1.00 €/st.
Pens met graantjesmosterd en breydelspekjasje 0.70 €/st.
Mosseltje op de bbq 0.50 €/st.

Op zoek naar een fantastisch stukje vlees voor op Uw BBQ/ grill/ Green egg?

Rundvlees:

Ons Belgisch Wit-Blauw: prijs/kwaliteit het beste vlees met de beste smaak !

Kleinhoofd (filet mignon) 23.00 €/kg
Filet pur 38.00 €/kg
Entrecôte/ dunne lende 18.00 €/kg
côte à l’os 16.00 €/kg
Entrecôte Dry Aged uit onze rijpingskelder 24.00 €/kg
Entrecôte Fumé (Dry Aged en gerookt) 32.00 €/kg

Txogitxu (Spanje): selectie van oudere runderen (tot 15 jaar!), gelig vet, “gerijpte” smaak
Entrecôte/ dunne lende Dry Aged 59.50 €/kg

Limousin Red Label (Frankrijk): Jongere vrouwelijke runderen, grazen in het centraal massief (Corrèze,
Charentes) en krijgen moedermelkvoeding gedurende 1ste half jaar; bergkruiden- en hooi en aanvullend
voeder; essentiële plantenzaden.
Entrecôte/ dunne lende 44.00 €/kg
filet pur 49.00 €/kg

Aubrac Red Label (Frankrijk): Oudere rundsvleessoorten(10 – 15jaar oud) . Eten vooral berghooi,
kruiden en mals gras van de Aubrac plateau. Kruidige en ”gerijpte” smaak.
Entrecôte/ dunne lende 44.00 €/kg
Filet pur 49.00 €/kg

Simmental Bayern: graast op de uitlopers van de Alpen (tussen Zuid-Duitsland en Noord- Oostenrijk).
Alpenkruiden en bloemen zijn zijn voornaamste voedselbron. Het vlees heeft een
karaktervolle, doch zachte smaak. Fijne vetmarbrering & fijne structuur.
Entrecôte/ dunne lende 37.00 €/kg
Filet pur 38.00 €/kg

Rubia Gallega (Spanje): Noord-west Spanje, voedsel door Atlantisch klimaat wat zorgt voor een zilte
smaak. Fijne marbrering, karakteristieke, complexe smaak met toetsen van boter en kruiden.
Entrecôte/ dunne lende 52.50 €/kg

Gekruide rundsaté 16.00 €/kg
Argentijnse rundsaté (gemarineerd) 16.00 €/kg
Beef stick 20.00 €/kg
Entrecote Belgisch Wit-Blauw 18.00 €/kg
Dunne lende Belgisch Wit-Blauw 18.00 €/kg
Côte à l’os Belgisch Wit-Blauw 16.00 €/kg
Gemarineerde biefstuk Belgisch Wit-Blauw 17.50 €/kg
Schotse Angus beef rib eye 46.00 €/kg
Ierse of Australische grainfed rib eye 36.00 €/kg
Argentijnse rib eye 32.00 €/kg

Tip ! Om de pure smaak van rundvlees te proeven hoeft U het niet te marineren; maar het mag altijd !
Enkele voorbeeldjes uit onze keuken die perfect bij rundvlees passen:

Droge marinade: Basic Crispy --) gedroogde uitjes, chilipepertjes, komijn en oregano
Pittige Grillkruiden --) o.a. paprika, pili pili, look, piment
Andy --) simpel maar altijd lekker : vers gehakte rozemarijn, grof zeezout, zwarte peper
(en geef die extra toets met gekneusde lookteentjes en olijfolie)

Marinades op olie- of waterbasis: gebroken roze peperbolletjes
boter/ salie/ peterselie
grof zeezout/ rozemarijn/ basilicum


Varkensvlees:

Belgisch varkensvlees 100% biologisch:
Brasvarken: voeding met o.a. draf van de Filliers jeneverstokerij,aardappelmoes, biogroenten en olijfolie
geeft dit Belgisch varkentje een fijne, malse en sappige textuur !

Gemarineerde varkenssaté “Provençale” 10.00 €/kg
Breydelsaté (gemarineerd varkensvlees + gegrild spek) 17.00 €/kg
Souvlaki (Griekse saté ) 14.00 €/kg
Gemarineerd buikspek “Kroky” 10.50 €/kg
Fettini di coppa sneetjes 14.00 €/kg
Gemarineerde kotelet 12.00 €/kg
Gemarineerde kotelet met bandvet “boter/salie/peterselie”
Varkens T-bone kotelet 12.50 €/kg
Gemarineerde carréribbekes 12.00 €/kg
Gemarineerde carréribbekes honing 12.00 €/kg
Gekruide carréribbekes van de chef 14.00 €/kg
Spies van varkenshaasje 3 smaken 21.50 €/kg
Varkenskroon 14.00 €/kg
Koteletjes/kroon van Schots Miller varken 32.00 €/kg

Ibérico pata negra: rechtstreeks ingevoerd uit het Spaans hooggebergte !

Buikspek 22.00 €/kg
Koteletjes/kroon 32.00 €/kg
Spies van Ibérico varken 26.00 €/kg

Duke of berkshire: een herontdekt oud Engels ras, met de smaak van vroeger

Buikspek 19.00 €/kg
Koteletjes/ T-bone 22.00 €/kg
Varkenskroon 24.00 €/kg


Kalfsvlees:

Gekruide kalfssaté 24.00 €/kg **
Gemarineerde kalfssaté “gebroken roze peper” 24.00 €/kg
Gemarineerd kalfssneetje “boter/salie/ peterselie” 26.00€/kg
Kalfskotelet 22.50 €/kg
Kalfs côte à l’os 22.50 €/kg
Kalfs T-bone 25.00 €/kg (op bestelling)


Gevogelte:

Gemarineerde kipsaté “oriëntal” 14.00 €/kg
Gemarineerde kipsaté met ananas “magic” 14.00 €/kg
Gekruide kipsaté 14.00€/kg **
Gemarineerde kippilon 5.00€/kg **
Gekruide kippenvleugeltjes 4.00€/kg **
Gemarineerde kippenvleugeltjes “chili” 6.00 €/kg
Gemarineerde kipfilet “Salsa” 10.00 €/kg **
Gevulde kipfilet tomaat/mozzarella/ pesto 14.50 €/kg
Gemarineerd kalkoensneetje “oriëntal” 13.00€/kg **
Parelhoenfilet “salsa” 28.00 €/kg


Lamsvlees:

Gemarineerd lamskroontje “zeezout/rozemarijn” 42 .00 €/kg
Gemarineerde lamskoteletjes Schotland 20.00 €/kg
Gemarineerde lamskoteletjes Pays d’Oc “label rouge” 22.00 €/kg
Lamsboutsneden “gebroken roze peper” 17.50 €/kg


Worstjes;

BBQworst (gerookt en voorgegaard) 13.00€/kg (op bestelling)
Magic BBQ worst (vers gehakt met Italiaanse marinade) 12.00€/kg
Merguez (lams/varkensvlees) 14.00€/kg
Chipo worst 100% bio varkensvlees 9.50€/kg **
Gekruide chipo worst 100% bio varkensvlees 10.00 €/kg
Grillworst 12.00€/kg **
Boerenworst (ajuin en peterselie) 10.00 €/kg
Witte pens 8.75€/kg **
Zwarte pens 8.75€/kg
Luikse pens 9.75 €/kg
Breydelpens wit of zwart (graantjesmosterd en breydelspek) 12.00 €/kg
Ibérico worst 17.00 €/kg
Aubrac worst met rode wijn 17.00 €/kg


Hamburgers:

Hamburger tomaat/pesto/basilicum 12.00€/kg **
Rundshamburger (100 % puur rundvlees) 11.00€/kg **
Hamburger met ajuin 9.50€/kg **
Kaashamburger 10.50€/kg
Spekburger 11.00€/kg
Hamburger tomaat/ basilicum/ pesto 12.00 €/kg
Angus beef hamburger 17.00 €/kg
Simmental hamburger 17.00 €/kg
Kruidige ballekessaté 10.00€/kg **


Voor de kids;

Basic hamburger ( rund/varkensgehakt, that’s it) 9.50 €/kg
Appelmoesburger 12.00 €/kg
Curry ketchup burger 12.00 €/kg
Basic chipo worst (opgerold) 9.50 €/kg
Grote chipo worst op een stokje 9.50 €/kg
MEGA chipo slang (bijna 1 meter lang ! ) 11.00 €/kg
Gekruide kippenvleugeltjes 4.00€/kg **
Gemarineerde kippenvleugeltjes “chili” (maar niet pikant) 6.00 €/kg
Kindersteak ( gemarineerd en geprepareerd door Andy) 17.50 €/kg
stukje Springvis 26.00 €/kg


**Nieuwe gerechtjes op de BBQ**:

Moink balls/ whiskey bourbon sauce 17.00 €/kg
Honey style pork chops 13.00 €/kg
Porky pinwheels 19.00 €/kg
Beef pinwheels 19.00 €/kg
Pork rib eye “currasco” 14.00 €/kg


Hoofdgerechten vis (op bestelling):

Lotte (vaste vissoort) 35.00 €/kg
Forel of bakharing 18.00 €/kg
Zalmfilet met vel 19.00 €/kg
Vispapillotte 35.00 €/kg
Scampibrochette 30.00 €/kg
Reuzengamba/ mediterraanse kruiden 58.00 €/kg


Vegetarische hoofdgerechten(specialiteit van Ilse):

Vegetarische papillotte met groentenburger 22.00 €/kg
Vegetarische kaaspapillotte 22.00 €/kg
Groentenbrochette 12.00 €/kg


Saladebar en toebehoren:
Basisassortiment verse groentjes, aardappeltjes in tartaar (100gr p.p.) en 3 huisgemaakte koude sausjes 5.00 € p.p.
Pastasalade (100gr p.p.) 10.00 €/kg
Koude krielaardappeltjes in tartaar (100gr p.p.) 10.00 €/kg
Aardappel in de schil met lookboter 1.00 € p.p.
Brood: wit of bruin boerenbrood (boter inbegrepen) 1.00€ p.p.
Foccacciabrood op de BBQ 1.50€ p.p.
all-in formule : koude en warme seizoen sgroentjes, koude en warme krielaardappeltjes, 2 soorten pastasalade en 3 koude sausjes € 9.00/pp


Desserts:
Dessertbord van het huis 6.00 € p.p.
Fruitbrochette 2.75 € p.p.
Fruitpapillotte 3.00 € p.p.
Platte kaas/ munt/ vers fruit 3.50 € p.p.
Panna cotta/ frambozencoulis 5.00 € p.p.


huurmateriaal(indien voorradig):
vorken 0.30 €/stuk
steakmessen 0.30 €/stuk
borden 1.00 €/stuk


Wij verzorgen ook feesten op locatie (tot 250 personen).

Slagerij Saerens Buggenhout
Stationsstraat 5
9255 Buggenhout

Tel.: +32 (0)52/33.22.39
E-mail : via contact pagina
Gsm: +32 (0)473/31.24.88

Openingsuren
Maandag: 
08:00 - 12:30
Dinsdag: 
Sluitingsdag
Woensdag: 
08:15 - 18:30
Donderdag: 
08:15 - 18:30
Vrijdag: 
08:15 - 18:30
Zaterdag: 
07:30 - 17:00
Zondag: 
08:00 - 12:30


Facebook